VCV, Allers en ASSE maken kennis !

Op donderdag 10 november 2016 hebben medewerkers Vervoerscollege Venlo, Allers Bedrijfswagens en ASSE kennis gedeeld omtrent hun producten en diensten. Deze avond is georganiseerd in het kader van het samenwerkingsverband tussen ASSE en Vervoerscollege Venlo.

 

Door het delen van deze kennis kunnen ASSE en Vervoerscollege Venlo nieuwe concepten uitwerken. Tijdens de avond zijn een viertal onderwerpen aan bod gekomen :

  • integratie inSight:Source in CODE95 Opleiding Digitale Tachograaf
  • integratie TomTom systemen in rij-opleiding
  • uitleg systemen in nieuwe DAF voertuigen
  • rondleiding Werkplaats Trade Port West

Integratie TomTom systemen in rij-opleiding

 

Dylan van Heugen (account manager ASSE) heeft het Vervoerscollege Venlo een presentatie gegeven over de mogelijkheden van TomTom Systemen in combinatie met rij-opleidingen.

optidrive-illustration_en

OptiDrive 360 van TomTom is ontwikkeld om bestuurders te helpen hun rijstijl te verbeteren. Het OptiDrive360 systeem van TomTom is de meest complete benadering om de rijprestaties van wagenparken continu te verbeteren, dus ook van cursisten !

 

Met OptiDrive 360 kunnen cursisten leren, gecoacht worden, evalueren en vergelijken met een uitgebreide reeks rijprestatie-indicatoren. Cursisten en instructeurs krijgen direct feedback en voorspellend rijadvies tijdens het rijden en een rapportage omtrent de mogelijke besparingen.

Marcel Lemmens (Verkoper Allers Bedrijfswagens BV) heeft de instructeurs alles verteldimage4 over de bestuurs-ondersteunende systemen waarmee de nieuwste DAF’s zijn uitgerust. 

 

Een van de systemen waarbij werd stilgestaan is Adeptive Cruis Controll (ACC). ACC controleert met behulp van een radarsensor of er zich bewegende objecten op dezelfde rijbaan bevinden. Als er een langzaamrijdende voorligger wordt waargenomen, zal ACC het motorvermogen verminderen en – indien nodig – retardersystemen en remmen activeren om de vooraf ingestelde veilige volgafstand aan te houden. Dankzij ACC hoeft de bestuurder de ingestelde rijsnelheid van de cruisecontrol niet voortdurend meer te wijzigen, waardoor stress en vermoeidheid afnemen. ACC maakt rijden meer ontspannen en veiliger. 

Tenslotte heeft John Jans-Beken de deelnemers meengenomen op een rondleiding door de werkplaats van Allers Bedrijfswagens in Venlo.