TomTom kaarten voor zelfrijdende VW’s

Het Nederlandse TomTom gaat gedetailleerdere navigatiekaarten maken voor gebruik in de zelfrijdende auto’s van Volkswagen. Volgens het navigatiebedrijf heeft een zelfrijdende auto meer details nodig over bijvoorbeeld stoplichten en moet die info altijd up-to-date zijn.

TomTom zegt dat de kaarten voor in zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld meer details vereisen over rijstrookmarkeringen, maar vermoedelijk doelt het navigatiebedrijf ook op up-to-date informatie over wegafsluitingen en andere zaken die van belang zijn als de gebruiker niet zelf achter het stuur zit.

Om die kaarten te gaan leveren hebben TomTom en Volkswagen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. TomTom gaat alleen de info en de kaarten leveren, maar heeft geen verdere invloed op de software van de zelfrijdende auto’s. Volkswagen zal die auto’s maken onder de naam HAD, Highly Automated Driving.

 

De samenwerking is een nieuwe stap voor TomTom, dat zich steeds minder afhankelijk probeert te maken van turn-by-turn-navigatie. Naast die navigatie levert het informatie aan onder meer Apple voor zijn Maps-applicatie en maakt het sporthorloges.