“Duurzame inzetbaarheid medewerkers speelt bij Kuypers Kessel een steeds belangrijkere rol”

Iedereen moet langer blijven werken en we merken dat dit in de dagelijkse praktijk vanwege de fysieke belasting soms moeilijk is. Vandaar dat Kuypers Kessel onlangs de training leefstijl voor alle medewerkers heeft georganiseerd. We willen hiermee bereiken dat onze medewerkers gezond en met veel plezier hun pensioen kunnen halen.

 

Code95 opleidingen

In de afgelopen jaren hebben we tijdens diverse chauffeursdagen vanwege de Code95 opleidingen voor onze chauffeurs al aandacht besteed aan onderwerpen die met leefstijl te maken hebben, zoals gezonde voeding, voldoende beweging en een goede zithouding. Daarin hebben we gekozen voor een samenwerking met Funqtio, mede door de jarenlange ervaring.

 

Traject duurzame inzetbaarheid

Eind vorig jaar hebben wij als Kuypers Kessel deelgenomen aan het traject Duurzame Inzetbaarheid geïnitieerd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Alle medewerkers werden daarbij gevraagd om de duurzame inzetbaarheidscheck in te vullen.

Het merendeel van onze medewerkers heeft ook hieraan meegewerkt. We wilden dit traject opvolgen met een volledige training leefstijl.

Funqtio heeft ons vervolgens gewezen op de aanwezige Code95 Leefstijl training die Funqtio in samenwerking met ASSE heeft ontwikkeld en al bij diverse bedrijven heeft verzorgd.

 

Samenwerking ASSE & Funqtio

Voor Kuypers Kessel is dit een goede combinatie geweest en we zijn erg tevreden over de samenwerking tussen beide partijen. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat er een interessante, leerzame en boeiende training is neergezet. In totaal hebben er in de maanden oktober en november 7 trainingen plaats gevonden. Alle medewerkers (zowel de chauffeurs als de overige medewerkers) van Kuypers Kessel hebben aan deze training deelgenomen en ze hebben de training erg positief beoordeeld.

Een eye opener

Vooral de metingen (waarbij bloeddruk, gewicht en BMI werden gemeten) en de shuttlerun test waren voor veel medewerkers een eye opener. Voor Kuypers Kessel was het de eerste keer dat we dit in zo’n omvang hebben georganiseerd en daar alle medewerkers bij hebben betrokken. Het belangrijkste doel van deze training was het creëren van bewustzijn en draagvlak bij de medewerkers. Daarom zijn we elke bijeenkomst gestart met de vraag wat de medewerkers ervan vonden dat de werkgever zich met hun leefstijl gaat bezighouden. De discussie die daarna op gang kwam was erg zinvol.

 

We kunnen concluderen dat het een interessante en waardevolle training is geweest, die we in de toekomt zeker nog zullen opvolgen.

 

Angelique van den Oever (Hoofd P&O Kuypers Kessel)