Brandstof besparen met de ASSE Driver Challenge!

Jaarlijkse besparing tot wel  6% op brandstofkosten!

Voor ieder bedrijf zullen zaken als brandstofbesparing, CO2 reductie en duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Chauffeurs zijn een cruciale schakel in de kosten van het transport bedrijf.
Met de ASSE Driver Challenge kunnen wij aantoonbaar kosten besparen in het brandstof verbruik van de chauffeur.

Om chauffeurs te stimuleren een beter brandstofverbruik te genereren heeft ASSE een wedstrijd verband opgesteld genaamd ASSE Driver Challenge. Dit houdt in dat de rijstijl van de chauffeur nauwlettend geobserveerd wordt door een HNR Coach.
De chauffeur zal 2 ritten rijden van elk de zelfde afstand. Voor de eerste rit past de chauffeur zijn eigen rijstijl toe.
Tijdens een tweede rit zal de HNR coach tips en tools geven om het brandstofverbruik van de chauffeur te verbeteren.
Het verbruik van de chauffeur wordt door de coach bij gehouden op een beoordelingsformulier.

Als de training voltooid is worden deze cijfers in een overzichtelijke brandstof rapportage naar het transportbedrijf gestuurd. In deze rapportage is duidelijk weergegeven welke chauffeur het meeste brandstof kan besparen door het nieuwe rijden toe te passen. Ook wordt weergegeven welke chauffeur de beste rijstijl toepast. Op deze manier heeft de werkgever een duidelijk overzicht welke chauffeur bijgestuurd moet worden. Deze training meerdere malen herhalen kan dus bijdragen aan een zuinigere rijstijl van de chauffeur.


driverchallengelogo