Wagenparkbeheer

ASSE BV heeft een rijke historie wat betreft wagenparkbeheer. Voor eigen gebruik, maar ook voor derden, zijn systemen ontwikkeld waarmee het inzicht in de kosten en het gebruik van de voertuigen vergroot wordt.

 

Via een uniek concept is ASSE BV in staat de kosten van uw wagenpark te verlagen en de inzetbaarheid te vergroten.

 

Na een intensief voorbereidend proces wordt vastgesteld welke oplossingen worden ingezet.

 

Budgettering en monitoring reparatie- en onderhoudskosten

Op basis van onze relaties en onze ervaringen met voorgaande projecten worden in overleg budgetten opgeteld. Deze budgetten monitoren we door alle binnenkomende facturen digitaal in te lezen en te categoriseren. Doordat dit proces geautomatiseerd plaatsvindt, kan dit efficiënt uitgevoerd worden.

 

Pre-autorisatie

Samen met de eigenaar van het wagenpark worden regels vastgesteld omtrent het autoriseren van reparaties. De reparateur vraagt de reparatie of de onderhoudswerkzaamheden bij ASSE aan. ASSE beschikt over een interactieve koppeling met het dealer management systeem van Relead, zodat dealers geen extra tijd kwijt zijn. Een soortgelijke koppeling kan voor andere dealermanagementsystemen gerealiseerd worden. Doordat dit proces in hoge mate geautomatiseerd is, kan ASSE snelle responstijden garanderen. Hierdoor wordt het reparatieproces niet vertraagd en worden enkel werkzaamheden uitgevoerd na goedkeuring.

 

Efficiënte beoordeling van reparaties en bijbehorende facturen

Aangevraagde reparaties en bijbehorende facturen kunnen, deels geautomatiseerd, beoordeeld worden of deze al dan niet terecht zijn. Doordat iedere factuurregel gestandaardiseerd opgenomen wordt in de databases zijn alle prijsverschillen en verschillen in reparatietijd snel zichtbaar.

 

Actieve beïnvloeding van rijgedrag

Door, al dan niet tijdelijk, de chauffeur inzicht te geven in hun eigen rijgedrag kan hierop gestuurd worden. Brandstofverbruik, snel remmen en optrekken, snelheid in bochten zijn onder anderen in duidelijke rapportages op te vragen. Doelstelling is de chauffeurs inzicht te geven in hun rijgedrag en de gevolgen van daarvan, zal meer bewustzijn ontstaan. Eventueel kan hier een wedstrijdelement aan gekoppeld worden.

 

Trainen van chauffeurs op hun rijgedrag

Chauffeurs kunnen bij ASSE trainingen volgen om Het Nieuwe Rijden aan te leren of op te frissen. Deze trainingen kunnen gegeven worden in het kader van CODE95 en kunnen dus meetellen voor de verplichte nascholing van chauffeurs. ASSE heeft een gecertificeerd WMR trainer in dienst.

Een training van 3 uur kan al voor veel brandstofbesparingen opleveren !

Verder verzorgt ASSE onder andere trainingen omtrent de digitale tachograaf. Meer inzicht in de wettelijke bepalingen en de werking van de tachograaf maakt het makkelijk toekomstige boetes te verlagen.

 

Management informatie omtrent wagenpark

ASSE heeft de mogelijkheid management via een beveiligde internettoegang beschikbaar te stellen. Deze rapportages kunnen op maat gemaakt worden, onder andere gericht op de afgesproken doelstellingen tussen wagenparkeigenaar en ASSE. De rapportages zijn zodanig opgesteld dat deze door te klikken zijn tot het niveau van individuele, originele inkomende facturen.

 

Periodiek advies rondom wagenparkbeheer

Het is mogelijk dat ASSE op periodieke basis met de wagenparkbeheerder de gegevens van het wagenpark bekijkt. Op deze wijze kunnen ze samen nieuwe acties uitzetten om de kosten nog verder te verlagen en de inzetbaarheid te vergroten.


Mocht u hier meer informatie over willen ontvangen, neem dan contact op!

 

We komen graag langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken.